"Egy civil szervezet, egy közösség sikeressége, hatékonysága a benne dolgozó emberek készségein, tudásán múlik, ami fejleszthető!"

KőKemény portál

Közösségi kezdeményezéseket támogató módszertani leírások, szakértői adatbázis

 

A Cromo Alapítvány által bejegyzett domain alatt futó, hamarosan elinduló portál célja, hogy a magyar és kelet-európai állampolgárok számára elérhetővé tegye azokat a közösségi kezdeményezéseket, amelyek segítségével a helyi problémák helyi erőforrások felhasználásával oldhatóak meg. 

A portál keresőfunkciója könnyedén igazítja el az akciókat megvalósítani kívánó állampolgárokat annak érdekében, hogy a helyben felmerült igényre, problémára a megfelelő megoldási tárházat adja ki a keresőnek.

A portálra az összes KőKemény akció lépésről lépésre történő leírását, a megvalósult akciók esetleírását, vizuális dokumentációját feltöltjük. A portálon tapasztalati szakértők kialakíthatnak saját profilt, amellyel egymás segítségére lehetnek, így a portál alkalmassá válik további együttműködések, ötletek generálására is. A portál használata regisztrációhoz kötött, amelyet a Cromo Alapítvány kezel és moderál.

 

Tapasztalati szakértő: tapasztalati szakértő lehet az, aki megfelel az alábbi alapfeltételeknek:

  1. Legalább egyszer részt vett vagy koordinált közösségi kezdeményezést
  2. Vállalja, hogy válaszol azokra a megkeresésekre, amelyek az ő módszertana iránt érdeklődnek
  3. Nem kér ellentételezést a megosztott tudásért

 

 A Portál várhatóan 2014 júliusban indul. A Portál fenntartását, fejlesztését a Cromo Alapítvány vállalja.