"Egy civil szervezet, egy közösség sikeressége, hatékonysága a benne dolgozó emberek készségein, tudásán múlik, ami fejleszthető!"

Pályaorientációs képzés

Pályaorientációs konzulens képzést sorozatban oktatunk.

Képző szervezetként megtartottuk az első Pályaorientációs konzulens képzésünket. Az idén több alkalommal lesz lehetőség a 30 órás képzésben történő részvételre.

A TÁMOP-2.2.2-12/1-2012-0001 azonosítószámú „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” című kiemelt projekt meghatározó szakmai eleme a 4000 fő részére tervezett, blended learning módszertanon alapuló Pályaorientációs konzulens és Nemzeti Pályaorientációs Portál felhasználó képzés.

A Cromotól Földi Miklós Dániel tréner társunk tart képzéseket a projekt keretében.

 

Miért hasznos Önnek a képzés?

A pályaorientáció folyamata során az egyén saját érdeklődésének és képességeinek figyelembevételével, a lehető legszélesebb körű információk birtokában kiválasztja azt a pályát/foglalkozást/szakmát, amelyet életútja egészén vagy egy részén szívesen végezne. Ezt a folyamatot pályaorientációs szolgáltatások támogatják, amelyek célja a konkrét iskolaválasztás, pályaválasztás elősegítése, valamint a személyiség tartós beillesztése a munka világába. A pályaorientációs konzulens munkája során célorientált, problémamegoldó tevékenységgel támogatja a hozzá fordulókat pályaorientációval és életpálya-építéssel kapcsolatos kérdéseik megoldásában. A képzés során Ön megismeri a pályaorientáció elméleti és gyakorlati alapjait, a pályaorientációs konzultációhoz szükséges eszközöket, jó gyakorlatokat, valamint a Nemzeti Pályaorientációs Portál (NPP) által kínált pályaorientációt és életpálya-építést támogató lehetőségeket. A képzés célja, hogy Ön, mint leendő pályaorientációs konzulens, helyesen alkalmazzon megfelelő kommunikációs, kérdezés- és konfliktuskezelési technikákat, valamint képessé váljon a pályaorientációs konzultáció alapvető formáinak, módszereinek és technikáinak gyakorlati alkalmazására, a konzultáció folyamatának megtervezésére, illetve lebonyolítására, a munka és tanulás világához kapcsolódó útmutatásra, és az NPP alkalmazására ezen tevékenységek során.

 

Bővebben a képzésekről itt olvashat.