"Egy civil szervezet, egy közösség sikeressége, hatékonysága a benne dolgozó emberek készségein, tudásán múlik, ami fejleszthető!"

TIDE Projekt

TIDE (Towards Inclusive Development Education) nemzetközi program: 2013.04.01 - 2015.09.30.

 

2013. április 1-jén indult az uniós EuropeAid keretében megvalósulásra kerülő TIDE program, melyben magyar partnerünk az ÉFOÉSZ (Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége), nemzetközi partnereink pedig a következők:

 

- Learning Disability Wales (UK): http://www.learningdisabilitywales.org.uk/

 

- Associazione Italiana Assistenza Spastici Provincia di Bologna Onlus (IT): http://www.aiasbo.it/

 

- COSPE (IT): http://www.cospe.it/cospe/old/index.php

 

- CYFANFYD (UK): http://www.cyfanfyd.org.uk/

 

- FAIDD (FIN): http://www.kehitysvammaliitto.fi/in-english/homepage/

 

- EASPD (B): http://www.easpd.eu/

 

A program 2015. szeptember 30-áig tart és célja az értelmi és többszörös fogyatékkal élő fiatalok, mint célcsoport a fenntartható életstílussal és az globális világ sajátosságaival kapcsolatos tudatosságának kialakítása. A program során a fiatalok részt vehetnek emberi jogokról és egyenlő esélyekről szóló vitákban, és cél lesz, hogy ezek a kérdések uniós szinten is előtérbe kerüljenek. A projekt eredményeképpen a partnerek különböző módszereket, eszközöket, anyagokat fognak kidolgozni a témában.

 

A project weboldala itt érhető el: http://www.tideproject.eu/

 

Bővebb információ a projektről itt érhető el: TIDE ismertető

 

 

 

Jelen projekt költségeihez az Európai Bizottság nyújtott támogatást.  A honlapon található információk a projektmegvalósítók nézeteit tükrözik, az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.