"Egy civil szervezet, egy közösség sikeressége, hatékonysága a benne dolgozó emberek készségein, tudásán múlik, ami fejleszthető!"

Nyitott tréningprogramunk

A Cromo Alapítvány átfogó tréningprogramot kínál két napban civil szervezetek képviselőinek, helyi közösségek aktív és tenni vágyó tagjainak, és minden érdeklődőnek az állampolgári tanács-módszer megismertetésére, mely kiválóan alkalmas a lakosság, a helyi közösségek és minden egyéb célcsoport hatékony megszólítására, aktivitásának felkeltésére, és véleményének felmérésére.

Közösségfejlesztés, állampolgári demokrácia-technikák néven, E-000759/2014/D001 számon nyilvántartott  képzés.

Mindannyian tudjuk milyen nehéz sok, különböző ember között konszenzusra jutni fontos kérdésekben. Tapasztaltuk, milyen nehéz a közösségünk tagjait a kezdeményezéseink mellé állítani, támogatásukat megnyerni. Sokan szenvedtünk már évek óta húzódó vitáktól, amely megosztotta a közösségünket, tagjait szembeállította egymással. Gyakran láttunk rosszul működő, konfliktusokba fulladó lakossági fórumokat, közmeghallgatásokat.

Az Állampolgári Tanács módszer megoldást nyújt a fenti problémákra azzal, hogy segítséget nyújt a közösség tagjainak hiteles, megalapozott, és egyetértésen alapuló választ adni egy mindenkit érintő kérdésre. A Tanács témája lehet egy konfliktust gerjesztő kérdés eldöntése, de lehet akár egy a jövőt érintő stratégia kidolgozása, egy helyi kezdeményezés megvalósítása.

Egyéb információ: Tornóczi Zsófia, (06) 20/2986077.

Együttműködési lehetőségek a jövőben

Rendezzünk együtt Állampolgári Tanácsot!

Néha szükség van egy „messziről jött ember” közreműködésére! A következő területeken tudunk ajánlani együttműködést:

  • a kistérség fejlesztési stratégiájának megtervezése és megvalósításának segítése,
  • a kistérségben működő civil szervezetek segítése,
  • konkrét projektek menedzselése,
  • fenntartható fejlődést elősegítő programok megtervezése és menedzselése.

Amennyiben szeretnél együttműködni a Cromo-val Állampolgári Tanács megszervezésében, lebonyolításában Magyarország bármely régiójában, akkor kérünk, keress meg minket!