"Egy civil szervezet, egy közösség sikeressége, hatékonysága a benne dolgozó emberek készségein, tudásán múlik, ami fejleszthető!"

ISO 26000 Irányelvek

ISO 26000 Irányelvek - útmutatás társadalmilag felelős szervezetek számára

 
Alapítványunk célja segíteni a szervezetek társadalmi felelősségvállalásának tudatosabbá, szabályozottabbá válását. Ennek érdekében programjainkat mi magunk is az ISO 26000 útmutatásai dolgoztuk ki, emellett pedig készséggel állunk a felelős vállalatok rendelkezésére is, tanácsadással, információkkal. 
 
Az ISO 26000 szabvány útmutatást nyújt a szervezetnek ahhoz, hogy ne csak közvetlen tevékenységükkel járuljanak a társadalom és a gazdaság fejlődéséhez. Ez nem egy klasszikus értelemben vett szabvány, pusztán ajánlásokat fogalmaz meg a vállalatok számára, hogy sikeresen kialakítsák a felelős működés alapelveit, továbbá segítséget nyújt abban, hogyan építse be a szervezet a mindennapi életébe a felelős működés elemeit, és bemutatja a hiteles kommunikáció lehetséges eszközeit. 
 

A szabvány fejezetei: 

1. Alkalmazási területek
2. Szakkifejezések és meghatározások
3. A társadalmi felelősség értelmezése 
4. A társadalmi felelősség alapelvei 
5. A társadalmi felelősség elismerése és az érdekelt felek bevonása 
6. Útmutató a társadalmi felelősség alapvető tárgyi eszközeihez 
7. Útmutató a társadalmi felelősség integrálásához a szervezeten belül
 

Kinek ajánljuk?

Olyan szervezetnek, akik elkötelezettek a felelős működés kialakítására, szervezeti formától és mérettől függetlenül. Így bármely szervezet megtalálhatja benne azokat a vonatkozásokat, amely neki szól, ami az ő helyzetében lényeges a társadalmi felelősségvállalás szempontjából. 
 
Részletek bővebb leírásunkban olvashatóak.