"Egy civil szervezet, egy közösség sikeressége, hatékonysága a benne dolgozó emberek készségein, tudásán múlik, ami fejleszthető!"

Tréningek, készségfejlesztés

Egy szervezet átalakulása, strukturális, vagy a tevékenységeit érintő változások különleges terhet rónak a szervezet vezetőire, a kulcspozíciókban dolgozó munkatársakra. Személyes képességeikben, megközelítésükben,  munkamódszereikben alkalmazkodniuk kell az új kihívásokhoz.

Ha nincsenek átfogó változások, a szakmai munka során akkor is szükség lehet arra, hogy egyéni, vagy csoportos keretben időről időre értékeljük az elmúlt időszak tapasztalatait. és kijelöljük a személyes és a szakmai fejlődés irányait.

A fenti célok elérésére ajánljuk a következő felnőttképzési képzési programjainkat:

 

 

Csoportvezetési készségek és technikák

Kommunikáció speciális helyzetű célcsoportokkal

Együttműködés-és innováció fejlesztés

Munkahelyi esélyegyenlőség, érzékenyítés, befogadás

Kiégés-kezelés

Agressziókezelés

Tárgyalástechnika

Kreativitás-fejlesztés

Innováció-fejlesztés

Időgazdálkodás, többszintű feladatok kezelése

Prezentációs készségek fejlesztése

Vezetői készségek fejlesztése

Projektmenedzsment

Képzők, oktatók, trénerek képzése

Hálózatépítés, hálózati együttműködés fejlesztése

Csapatmunka és együttműködés fejlesztés

 

 

 

A képzési formán kívül szupervízió és coaching is elérhető.


Szupervízió

A szupervízió olyan tanácsadási forma, melynek középpontjában a szakmai hivatását gyakorló ember áll. A szupervízió célja a szakmai kompetencia fejlesztése saját tapasztalataink feldolgozásán keresztül. A konkrét esetek feldolgozása fejleszti reflexiós képességünket, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy eredményesen tanuljunk tapasztalatainkból.

Coaching

Ez a fejlesztő módszer a „Hogy történhetett ez meg?” kérdés helyett arra koncentrál, hogy „Mi számomra a legmegfelelőbb megoldás?” A coaching nem tévesztendő össze a mentorálással, ahol egy nagyobb tapasztalattal rendelkező személy támogatja társát tudásának és képességeinek fejlesztésében; és különbözik a tanácsadástól, hiszen itt a segítő nem ad tanácsokat, hanem kérdez, figyel, és a megoldásokat a segítséget igénybevevő választja ki magának és kezd el dolgozni azokon.

 

Amennyiben vállalati termékeink felkeltették érdeklődését, kérjuk, vegye fel velünk a kapcsolatot.