"Egy civil szervezet, egy közösség sikeressége, hatékonysága a benne dolgozó emberek készségein, tudásán múlik, ami fejleszthető!"

Világos?

Kiknek ajánljuk?

 

Olyan vállalati munkavállalóknak, akik érdeklődnek a globális témák iránt és szeretnének többet tudni az őket körülvevő szélesebb világról, annak kihívásairól, valamint bekapcsolódni civil szervezetek életébe, aktív önkéntesként

 

A program célja

 

A céges munkaválallók megismerjék a környezetvédelem, a tudatos vásárlás, a szegénység, éhínség, ill. a nők helyzetének, valamint a harmadik világ globális problémáinak részleteit érdekes, interaktív módon.

A globális témák érzékenyítik és bevonják a munkatársakat olyan területeken, amelyek a mindennapi munkavégzésüktől távolinak tekinthetőek, így egy multinacionális vállalat dolgozójaként újszerű, érdekes információkkal gazdagodhatnak az őket körülvevő világról. 

Miért ajánljuk vállalati dolgozóknak?

Az önkéntességet gyakorlatban is megélő, hosszú távon elköteleződni kívánó munkatársaknak és vezetőknek ajánljuk, akik a saját környezetükben találnak érdeklődésüknek megfelelő önkéntesfogadó szervezetet, amelyet a Cromo előre felkészít az önkéntes fogadására. A cég dolgozói választhatnak szervezetek és munkakörök, valamint feladatok közül egy, a Cromo által elkészített és rendelkezésükre bocsátott adatbázisból.

 

Az interaktív műhelyeket további olyan interkulturális, ill. egyéb témákkal fűszerezzük, amelyek a mindennapi munkavégzésbe is beforgathatóak, így a résztvevők észrevétlenül tanulnak is a workshopokon való részvételen keresztül.  

 

Az alábbi kompetenciákat fejleszti:

  • sokszínűség-kezelés
  • interkulturális megértés
  • együttműködés
  • kommunikáció speciális helyzetű csoportokkal, más kultúrákkal
  • elfogadás, tolerancia, empátia

 

Hogyan valósítjuk meg?

1.      Interaktív workshopok érdekes vendégekkel

Egy- vagy félnapos alkalmak

A résztvevők száma: maximum 30 fő

 

2.      Önkéntesközvetítés

 

Az elköteleződő munkatársaknak fogadó szervezeteket ajánlunk, ezután ők meghatározott munkaköri profilok alapján választhatnak és az első találkozást, megbeszélést is levezetjük, támogatjuk, egy önkéntesközvetítő portál segítségével.

 

Miért a Cromo?

A Cromo szervezetfejlesztői, trénerei a civil szféra és a vállalati szektor működésében egyaránt jártas szakemberek, akik a valós igényekre szabják szolgáltatásaikat. Továbbá megfelelő felületet biztosítunk a megvalósult kezdeményezés széles körben való publikálásához. 

A 2014. júliusában induló Kőkemény Portálunkon a cég által megvalósított akciók, tevékenységek folyamatos publicitást kapnak magyar, angol nyelven.

 

Bővebben: VILÁGos? 

Amennyiben vállalati termékeink felkeltették érdeklődését, kérjuk, vegye fel velünk a kapcsolatot.